Monday, February 22, 2010

ANGIN MENYERANG...

sejak mengandungkan Shahmi dlu, aku punyer angin dlm badan menjadi2.. 2nd pregnant ni, makin truk. Asal aku termakan benda2 berangin jer, confirm sakit badan, wpun sikit... camtu gak klu terlambat makan.. bile bdn dh berangin, angin trus naik kt kepala, rasenyer lebih truk dr kena migrain dlu.. masa 1st pregnant, rajin la hubby nk urut, skrg ni rase mcm kena merayu lak... ish, aku rase sape yg penah kena jer tau rasenyer camner... kepala rase nk pecah jer...

ada sesape yg ada petua utk keluarkan angin dlm badan dgn cepat?

selain K**T*T & makan ENO halia.. sbb aku payah nk buang angin melalui K**T*T dan ENO tue tak penah berjaya menolong aku...


8 comments:

  1. Sian..memang tensi rasanya bila angin tak leh kuar.tambah2 bila dh naik kat kepala..angin satu badan jadinya. ok cadangan akula kan..ko minum air sebanyak2 yang boleh, klau boleh 2-3liter sehari. air ni ade macam2 penawarkan. terutamanya air zam-zam. klau tak de air zam-zam tu, air masak pun ok.sebab apa aku soh ko minum air banyak2?? aku rasa ko pun tau..air ade banyak oksigen tak gitu. lebih elok klau korang suami isteri buat bacaan yassin bersama2 then, air yassin tu korang minum. Insya Allah berhasil. Amin. ceh cam bomoh la plak. itu cadangan je..klau tak berhasil..kita cuba cara lain plak..huhu :P

    ReplyDelete
  2. aah aku pun penah jadik cam tu...mmg klo dah g kat kpla..tuhan jer yg tau...
    knp??idan dah tak nk urutkan ko ker???emm mgkin aku pun akan mengalami nasib yg sm cam ko klo aku peknan yg 2nd nti....

    ReplyDelete
  3. minum la pati halia jenama yusmiera...
    terdapat dipasaran....cuba la..mana tahu

    ReplyDelete
  4. dlu masa ngandung 1st time aku pun teruk angin..sakit kpala jgn cakapla..pastu ada sorg kakak tu suh aku makan kurma..jgn b lapor..so tuk 2nd aku wat..siap wat bekal kurma klau aku p mana2. alhamdulillah ok. Memang klau makan kurma tk rasa kenyang mana, tp perut tk masuk angin. lehla ko cuba..ko take care..

    ReplyDelete
  5. Ciannye Icham...
    Aku tak tau..aku tak pernah alami camni..
    Aku rasa caranya mesti sentiasa mengunyap la Icham..jangan sampai perut masuk angin.

    ReplyDelete
  6. hi.. just dropping by here... have a nice day! http://kantahanan.blogspot.com/

    ReplyDelete
  7. Hi... Looking ways to market your blog? try this: http://bit.ly/instantvisitors

    ReplyDelete