Monday, February 22, 2010

ANGIN MENYERANG...

sejak mengandungkan Shahmi dlu, aku punyer angin dlm badan menjadi2.. 2nd pregnant ni, makin truk. Asal aku termakan benda2 berangin jer, confirm sakit badan, wpun sikit... camtu gak klu terlambat makan.. bile bdn dh berangin, angin trus naik kt kepala, rasenyer lebih truk dr kena migrain dlu.. masa 1st pregnant, rajin la hubby nk urut, skrg ni rase mcm kena merayu lak... ish, aku rase sape yg penah kena jer tau rasenyer camner... kepala rase nk pecah jer...

ada sesape yg ada petua utk keluarkan angin dlm badan dgn cepat?

selain K**T*T & makan ENO halia.. sbb aku payah nk buang angin melalui K**T*T dan ENO tue tak penah berjaya menolong aku...


Saturday, February 6, 2010

5hb Feb 2010

2 sejarah terukir tarikh ini;

yg pertama -birthday Shahmi dua thn.. sekejap masa berlalu & tak disangka, aku pun tengah pregnant kan adik Shahmi... bile ingt balik dari masa tau dia hadir dlm perut, kemudian dia lahir, karenah2 dia sepanjang 2thn nie, aku betul2 rase terharu.. smua yg aku lalui, adalah pengalaman yg tak ternilai & tentunyer, masa itu tak dpt nk diulang lagi.. bersyukur kehadrat Ilahi di atas kehadiran Shahmi dlm hidup aku, sesungguhnyer dia telah mngubah diri aku menjadi insan yg lebih baik dari sebelumnye..

yg kedua - opah sedara belah ibu aku, meninggal pagi nyer.. aku dpt tau berita lbt, sbb hp abis bateri.. wpun hati aku dh terdetik spy segera cas hp tue, tp ada jer kekangannyer... kitorg smpi kg dlm 3.30ptg, jenazah dh selamat dikebumikan. aku dapat melawat anak2nyer sahaja.. sedih sgt, lelebih lg, dia adalah adik bongsu opah aku & dia jugakla yg terakhir sekali meninggal dlm adik-beradik dia.. meninggal pada usia 57thn, bg aku terlalu muda... tp perginyer dlm keadaan yg mudah, takde sakit2 lgsg.. org kate, itu dh bahagian dia.. semuga rohnya dicucuri rahmatNya.. Al-fatihah..
video

Wednesday, February 3, 2010

Mengidam kah aku?



2minggu lepas, aku terbangun dari mimpi.. tp rase mcm tak best jer... bile ingat2 balik, barulah aku ingat, mimpi aku pasal makan kek... Aku mimpi makan kek yg dibuat oleh Kak Arni (ex-officemate aku, dia mmg pandai buat kek & yg sejenis dgnnyer...) seminggu aku tahan diri, tp tah camner, aku rase dh tak blh tahan, terpaksa jugak tebalkan muka, mintak Kak Arni buatkan aku kek tue... yg tak bestnyer, akak ni akan due 3rd baby nxt mth.. kirenyer tgh saratla. tp lepas jer, buat permintaan, barula hati aku lega...

pagi td, Kak Arni anta kek tu. aku mmg gumbira giler, wpun baru lepas makan nasi goreng + telur goreng, blh jer aku hadapkan jugak kek tue... mmg terase nikmatnyer... lepas dh perasaan2 masa makan kek dlm mimpi hari tue, hahaha....
aper2pun, aku mmg terhutang budi kat Kak Arni... terima kasih sekalung budi yer....