Monday, June 8, 2009

Balik kampung..

Weekend aritu aku balik kg langkap... dua pupu aku kawin.. ayah aku dan ayah dia sepupu la.. takdela aper nk citer pasal wedding tue, same jer mcm org lain... dh setiap minggu kena attend wedding, sampaikan aku dh tak rase excited nk tgk pengantin bersanding, bertambah kurang excited bile Shahmi dh start buat perangai tp pengantin lelaki tak sampai2 lg.. aku balik kg tanpa hubby, sbb dia nyer sepupu dan bestfriend dia pun kawin ari sabtu tue jugak. so terpaksa berpisah sementara.. Shahmi ikut aku, kitorg naik sekereta jer, ayah ibu dan diknas.

mula2 risau jugak, takut Shahmi takleh tdo sbb beralih tpt.. tak sangka pulak, lg nyenyak dia tdo, hehehe... Bab yg kelakarnyer bile tgk dia dpt jalan bebaskt luar rumah... tp bab yg tak bestnyer, bile tgk dia selamber jer duduk atas tanah... ibu kate aku kena kerap balik kg, biar dia tak jakun sangat... tp mmg jakun pun bile dgr bunyi ayam berkokok pagi... dia mencari2, pastu siap tiru bunyi lg, hehehe...


video


video


macam2 perangai baru yg Shahmi buat setiap hari... esok tentu ada banyak lagi... kite berceriter lg esok...

Wednesday, June 3, 2009

Halfday 02/06/09

sebenar2nyer aku ambik halfday sbb g check up Shahmi, dia dh setahun 4bulan.. masa mmg cepat berlalu... dlm pada menimbang shahmi, aku pun menimbang jugak ler... Shahmi berat naik 300g, tp mama Shahmi naik 3kg dr bersalin dulu... ish, penat jer aku control tak makan nasi minggu lepas, tak menjadik jugak... mula la aku terase jeles dgn Mrs Zuki tue, badan dia slim, beb! hehehe...
dhla, lupekan citer sedih tue seketika... check up abis awal, ajak hubby g KLCC nk beli bedak... aku cakap bedak aku ada jual kt MidValley, KLCC & Sogo jer, tpt lain takde... Pepaham jerla... takkanla aku g beli bedak jer, mesti la aku nk berdating dgn hubby.. tp takkan berdua sbb Shahmi dh ada... Kebetulan pulak, time cuti sekolah ni, ramaiyer org... dh tue ada lak LEGO buat aktiviti kt tengah2 tue, makin ler ramai.. aku pun meramaikan org dgn menyelit sama... Ish, rajin betul dorg buat replika tue dr lego... teruja kejap...betul la org kate, bdk2 ni perangai dorg berubah cepat... Dlu Shahmi tak reti nk mintak2, tp skrg dh pandai nangis sambil lentik2 badan... Sabar byk2.. aku rase mcm bdk lain jugak, klu ternampak keta menyanyi nie, sure nk naik... tgkla tue, muke excited.. tp bile tgk gbr nie, terase dia mcm dh besar sgt dh...
gbr sebelah tue, malam dlm kul 9.30... tak tau nape tetibe jer Shahmi nk pakai beg & selipar abg afif dia... pastu jenjalan satu umah... yg tak bestnyer... si pengarang jantung hatinyer ada jer melekat kt mulut... mummy dia siap tegur, "Shahmi nie, gaya nk pegi sekolah dh ada, tp puting jer yg buat slack"

Syok tgk anak membesar... ada jer perangai baru yg dibuatnyer setiap hari... Jom, kite hayatinyer sama2.... esok kite citer lagi...


Sakit Mata



Ish, macam berkurun lak rasenyer aku tak online nie... buat info kengkawan, aku kena sakit mata dari ari selasa (26/5/09), siap dpt MC lagi... pastu sakitnyer, pedihnyer berlarutan berhari2... tue yg aku tak brani nk online, yelah kt office terpaksa guna PC, klu kt umah pun takut mata lambat baik sakitnyer... hari ni, aku gagahi jugak sbb dh rindu nk tau perkembangan kengkwan aku, hehehe....