Monday, June 8, 2009

Balik kampung..

Weekend aritu aku balik kg langkap... dua pupu aku kawin.. ayah aku dan ayah dia sepupu la.. takdela aper nk citer pasal wedding tue, same jer mcm org lain... dh setiap minggu kena attend wedding, sampaikan aku dh tak rase excited nk tgk pengantin bersanding, bertambah kurang excited bile Shahmi dh start buat perangai tp pengantin lelaki tak sampai2 lg.. aku balik kg tanpa hubby, sbb dia nyer sepupu dan bestfriend dia pun kawin ari sabtu tue jugak. so terpaksa berpisah sementara.. Shahmi ikut aku, kitorg naik sekereta jer, ayah ibu dan diknas.

mula2 risau jugak, takut Shahmi takleh tdo sbb beralih tpt.. tak sangka pulak, lg nyenyak dia tdo, hehehe... Bab yg kelakarnyer bile tgk dia dpt jalan bebaskt luar rumah... tp bab yg tak bestnyer, bile tgk dia selamber jer duduk atas tanah... ibu kate aku kena kerap balik kg, biar dia tak jakun sangat... tp mmg jakun pun bile dgr bunyi ayam berkokok pagi... dia mencari2, pastu siap tiru bunyi lg, hehehe...


video


video


macam2 perangai baru yg Shahmi buat setiap hari... esok tentu ada banyak lagi... kite berceriter lg esok...

2 comments:

  1. Hehe aku suke dengar bunyi ko gelak la Icham dalam video kat bawah tu.Betul la Icham, kene bwk Shahmi balik kampung selalu..nanti bile besar dia tak la culture shock nak masuk utan,panjang gunung,tak reti2 nak bali masa cuti sem..bla bla bla..

    ReplyDelete
  2. balik lgkap tak nk bgtau aku..mn tau kot aku pun ada kat kg time tu...
    yerlah icham kene bawak ank blik kg selalu..bior depa tau sonoknya life kat kg tu..
    esk anak aku klo dh boleh makn, aku nk ajo mkn jering, petai ngan tempoyak...hahhahahha

    ReplyDelete